Robot Yazılım Firması Gosb bu makalemizde sizlere robot sistemi almaktan bahsedeceğiz. Robot sistemi satın almayı üç şekilde gruplandırabiliriz. Bu gruplar; istenilen özellikleri belirterek alınan sistemler, standart sistemler, anahtar teslimli müşteri sistemleridir. Kısa kısa bilgi verecek olursak tek tek özellikleri belirtilerek alınan sistemler müşteri bakımından en zoru olmaktadır. Bunun sebebi robot sistemi almaktaki tüm sistemi seçmek zorunda olmaktır. Çok tercih edilen bir durum değildir. Tek başınıza her bir sistem parçasını ve alt grupları belirlemeniz, uyumluluğu, performansı ve işin ilerleme hızıyla tek başınıza ilgilenmeniz gerekir. Doğru seçimleri yapmak dışarıdan gözüktüğü kadar kolay değildir. Yanlış parça seçiminde sistem çalışmayacağı gibi büyük hatalar da oluşturabilir.

Robot Yazılım Firması Gosb  buda ciddi maliyet kaybına sebep olmaktadır. Bu robot sistemi alımında en ucuz yol olabileceği gibi en pahalı yol da olabilir. Bu tamamen müşterinin tercihlerine bağlıdır. Tek tek satın aldığımız parçaların üreticileri tüm parçalar toplanıp sistem oluştuğunda çalışacağını garanti etmek gibi bir yükümlülük vermemektedir. Bu yüzden kötü özelliklerin ve ya dikkatsiz kablolamanın bir çok pahalı ekipmanın dumanlar arasında tükenmesine sebep verebileceği akılda tutulmalıdır. Bu yüzden özellikleri üreticiye belirtilerek elde edilen sistemler en yüksek riske sahip sistemlerdir.  Aynı zamanda bu sistemler insan gücüne ihtiyaç duyan sistemlerdir. Finansal maliyeti ve seçimle orantılı performansı düşünüldüğünde de en düşük olan sistemlerdir.

Robot Yazılım Firması Gosb diğer bir yöntem olan standart sistemler bu sisteme göre daha avantajlıdır. Robota dayalı standart bir sistemin çözümü, sektörde varlığı ve yeri sabi olan bir robot üreticisinden robot ve gerekli kaynak ekipmanlarının alınmasıdır. Fakat bu da bazı riskler oluşturmaktadır. Yine de bu çözüm bize insan gücü ve üretim maliyeti konuları arasındaki dengeyi oluşturmayı sağlar. Paketlenmiş standart bir kaynak robotu sistemi ile en uygun çözüm ve firmanın istediği iş için daha az özel ekipman ve programlama gerektirir. Bu da sistemin tüm parçalarının birlikte uyum içinde çalışacağını ve  üretimde süreklilik sağlanacağını garanti eder.
Detaylı bilgi için iletişime geçiniz.

Call Now Button